Leikkaus/verhoiluopas

Vaahtomuovien ominaisuudet

ovat optimissaan, kun pehmusteen paksuus on vähintään 10-16 cm. Huom! Pehmeän pehmusteen tulee aina olla paksumpi kuin kovempi!

 • Joustavalla pohjalla istuin- ja patjapehmusteen paksuutta voidaan vähentää 2 cm
 • Painava henkilö tarvitsee raskaamman ja paksumman pehmusteen
 • Normaalikovuinen laatu pehmenee käytössä erikoislaatuja enemmän

Verhoiluvihjeitä

 •  Verhoiluun kannattaa varata aikaa ja tehdä kunnon suunntelma etukäteen!
 • Lisäominaisuuksia pehmusteelle saa mm. profiloinnilla tai kerrosrakenteel-la, voit helposti liittää eri laatuja yhteen sprayliimalla.

  Liimaa spray-kontaktiliimalla, se ei imeydy vaahtomuovin sisään, kontaktiliimalla tulee erittäin pitävä kiinnitys joka ei irtoa.

 

Istuintyynyihin kannattaa aina laittaa vaahtomuovin päälle vanulevyä

Vanulevy auttaa kangasta kestämään paremmin vaahtomuovin hankausta. Vanulevy tekee myös muhkeamman vaikutuksen ja pyöristää kulmia pehmeämmäksi. Meillä on myynnissä 150 g (paksuus n 15 mm) ja 300 g (paksuus n 25 mm) vanulevyä eri kokoisina paketteina.  Teemme myös vanutuksen  niin haluttaessa.

Vaahtomuovipatjan päälle on AINA hyvä laittaa erillinen kangas ennen päällyskangasta tai lakanaa, jos ei käytetä vanulevyä. Vaahtomuovi ja kangas kestävät pidempään kun ne eivät ole kosketuksessa.

 • Meillä on patjojen päällystyspalvelua; eri vaihtoehtoja riippuen patjan koosta. Trikoopäällisen saa odottaessa.

 

 • Vaahtomuovia voi silloin tällöin  kääntää ylöalaisin ja horisentaalisesti, jos mahdollista. Siten kulutus jakaantuu tasaisemmin.

Erikoismuotoiset vaahtomuovimittaukset

Jos tarvitaan kaarevia tai muuten vaikeasti hahmotettavia muotoja, piirrä pahville kaavat. Silloin osaamme varmemmin leikata oikean muotoisen palasen.

Tässä alla on kuvattuna mahdollinen tapa tilata mittojen mukaan palanen. Hinta lasketaan aina isomman suorakaiteen mukaan. Ota yhteyttä meihin verkkokauppatilauksessa. Maksu suoritetaan etukäteen.

Vaahtomuovin liimaus

Vaahtomuovipalan liimaaminen toiseen palaseen on suhteellisen helppoa. Liimattavien pientojen tulee olla tasaiset, suorat pinnat.

 1. Suojaa työtaso hyvin.
 2. Aseta vaahtomuovipalaset päällekän liimattava pinta samaan suuntaan. Niin saat isommat pinta-alan.
 3. Sumuta runsas kerros sprayliimaa tai levitä lastalla tasaiseksi  tuubiliimaa. Lue liimasta kuinka kauan liiman pitää vetäytyä ennen kun voit yhdistää ne.
 4. Laita vaahtomuovipalaset yhteen alkaen toisesta päästä, varmistaen että osat täsmäävät oikeisiin kohtiin. Purista (työnnä) lujasti osia yhteen muutamia sekunteja.
 5. Jätä palat kuivumaan kunnolla. Aika vaihtelee liimasta ja pinta-alasta riippuen. Kuivuminen on tärkeää, jotta saavutetaan täysin pitävä sauma. Jatka työtä vaikka vasta seuraavana päivänä!
 6. Isoja vaahtomuovipaloja ei pysty puristamaan yhteen. Kun olet kohdistanut isot palat kohdakkain, nipistä sauman molemmilta puolilta vaahtomuovia muutaman sekunnin ajan. Kolmas kuva alla. Erittäin tärkeää antaa sauman kuivua täydellisesti ennen liikuttelua.