Vaahtomuovin Valintaopas

Tiheys (Kovuusluokka)

Tiheys on tärkein ominaisuus, joka on otettava huomioon valittaessa vaahtomuovia. Tiheydellä mitataan kuinka paljon vaahtomuovia on kuutiossa suhteessa ilman määrään (kg/m3). Yleisesti ottaen mitä suurempi tiheys, sitä parempi vaahtomuovi. Kaikkeen käyttöön ei tarvita kovin tiheää vaahtomuovia, esim selkänojat, korkeuden saaminen, tilapäinen kausiluonteinen käyttö… Mitä suurempi tiheys sitä kestävämpi vaahtomuovi, se ei ”kuoleudu” nopeasti jatkuvassakaan käytössä. Kovin tiheä vaahtomuovi tuntuu erittäin kovalta, jos siinä ei ole joustoa mukana.

Elastisuus

Joustava HR (High Resilience)  vaahtomuovi on äärettömän kestävä, elastinen, paras laatu istuintyynyiksi, patjaksi painaville tai kovantuntuisista patjoista pitäville. Laatu on kimmoisa eli joustaa.

E30 on jämäkkä laatu, jonka tiheys on noin 30 kg/m3.
Sopii jatkuvaan käyttöön isommille lapsille ja aikuisille. Kestää kulutusta. Vuosia myynnissä ollutta!
Istuinpehmusteena noin 60-100 kg painoisille henkilöille, huom tässä laadussa ei ole kimmoisuutta, siksi paras istuinpehmuste on HR-laatu
Nukkumapatjana noin 60-100 kg painoisille henkilöille. Pintapehmeyden saa käyttämällä petauspatjaa esim 2-3 cm paksuisena.

E23 normaalikovuinen, jonka tiheys on noin 23 kg/m3
Sopii jatkuvaan käyttöön lapsille ja tilapäiseen käyttöön aikuisille. Sopii myös erittäin hyvin selkänojiin tai muihin paikkoihin, joihin ei kohdistu paljoa painoa. Paljon myyty laatu edullisemman hintansa ansiosta!
Istuinpehmusteena noin 30-60 kg painoisille henkilöille, ei suositella jatkuvaa käyttöä vaativiin kohteisiin, huom tässä laadussa ei ole kimmoisuutta, siksi paras istuinpehmuste on HR-laatu
Nukkumapatjana noin 30-60 kg painoisille henkilöille. Pintapehmeyden saa käyttämällä petauspatjaa esim 2-3 cm paksuisena.

Korkea elastisuus HR42
Hyvin joustava (High Resilience = HR) kimmovaahtomuovi on saanut nimensä vaahtomuovin ominaisuuksista, jossa solun rakenne on avusoluinen ja se saavuttaa huippunopeasti uudestaanmuotonsa. HR vaahtomuovi on äärettömän kestävä, elastinen, paras laatu istuintyynyiksi, patjaksi painaville tai kovantuntuisista patjoista pitäville. Kun kimmovaahtomuovin päälle istahtaa niin se tuntuu joustavalta eikä kovalta!
Korkeakimmoinen HR42 palosuojattu vaahtomuovi: sen tiheys on 42 kg/m3. Se on erinomainen, napakka laatu istuinpehmusteisiin tai patjoihin henkilöille, joiden paino 70-120 kg. Patjan päälle suosittelemme sijauspatjaa 20-60 mm paksuisena.

Korkea elastisuus HR50
Hyvin joustava (High Resilience = HR) kimmovaahtomuovi on saanut nimensä vaahtomuovin ominaisuuksista, jossa solun rakenne on avusoluinen ja se saavuttaa huippunopeasti uudestaan muotonsa. HR vaahtomuovi on äärettömän kestävä, elastinen, paras laatu istuintyynyiksi, patjaksi painaville tai kovantuntuisista patjoista pitäville. Kun kimmovaahtomuovin päälle istahtaa niin se tuntuu joustavalta eikä kovalta!
Korkeakimmoinen HR50 palosuojattu vaahtomuovi: sen tiheys on 50 kg/m3. Se on erinomainen, kova, joustava laatu istuinpehmusteisiin tai patjoihin henkilöille, joiden paino 70-120 kg. Patjan päälle suosittelemme sijauspatjaa 20-60 mm paksuisena.

 

 

Limivaahtomuovi

Raskas, painava, rouhepuristettu vaahtomuovi on tiiviiksi puristettua vaahtomuovirouhetta. Se sopii ääneneristykseen/äänen vaimennukseen esim kotiteatteriin, tekniseen tilaan.. sekä istuinpehmusteiksi vaativiin kohteisiin kuten moottoripyörän satula, pyörätuoli, traktorin istuin, istuinkoroke. Hyvä myös voimistelu-, judo-, painimattoon.
P75 rouhepusitettu limivaahtomuovi, tiheys n 75 kg/m3. Huom väri vaihtelee!

Profiloitu vaahtomuovi
Vaahtomuovi on muotoiltu munakennomaiseksi, profiloiduksi pinnaksi. Toinen puoli on tasainen. Vaahtomuovi on väriltään tummaa, jotta valo ei sitä pysty tummentamaan laikukkaaksi. Profiilivaahtomuovia käytetään suojana musiikki-instrumenttien, työkalujen, aseiden kuljetussalkuissa. Kaikkein yleisin kättö on akusointi studioissa tai toimistoissa. Kohopintaa tulee paljon enemmän verrattuna sileään pintaan.

Profiloitua vaahtomuovia käytetään myös petauspatjoissa, jolloin saadaan pehmeää tunnetta napakan sileän patjan päälle. Huom! Älä käytä profiloitua patjaa jatkuvasti, se on kyllä edullinen, mutta kuoleutuu todella nopeasti, koska todellisuudessa vaahtomuovia on vähän suhteessa tavalliseen vaahtomuovipatjaan. Esim 10 cm paksuisessa profiloidussa patjassa voi olla vain 5 cm levy + 5 cm aallot.

Suodatinvaahtomuovi

Suodatinvaahtomuovi sopii käytettäväksi esim: pölynimurin suodatin, tuuletusikkuna suodatin, liesituuletin suodatin, ilmastointilaite suodatin, ikkunoiden tuuletusaukot…

Tukkeutuneet suodattimet heikentävät imurin, tuulettimen, liesisuodattimen imutehoa. Suodattimien säännöllinen puhdistaminen ja vaihtaminen auttaa säilyttämään tehot ihanteellisena!

– retikuloitu polyuretaanipehmuste (polyesteripohjainen)

– avosoluinen, ei umpinaisia soluja

– tasaisen solurakenteen sekä kolmiulotteisen verkoston ansiosta soveltuu hyvin erilaisiin ilmansuodatus tarkoituksiin (kuten autoteollisuus, ilmastointi- ja tuuletuslaitteet)

Puhdistus: voidaan ravistella, pestä sekä huuhdella, huolla säännöllisesti että ilmastointi toimii kunnolla

– kestää turpoamatta vettä, polttoaineita, saippuoita, pesuaineita, mineraaliöljyä, rasvoja jne. (ei kestä orgaanisia liuottimia, kuten bentseeniä, etanolia, kloroformia jne. )

Voidaan tuöstää kuten: leikata, stanssata, liimata, liekkilaminoida jne

Materiaali: Polyesteri

Kuutiotiheyskg/m3: 30
Käyttölämpö, C: -40-+110

 

Osta vaahtomuovia Tästä!

YLEISOHJE

  • Vaahtomuovien ominaisuudet ovat optimissaan, kun pehmusteen paksuus on vähintään 10-16 cm. Huom! Pehmeän pehmusteen tulee aina olla paksumpi kuin kovemman!
  • Joustavalla pohjalla istuin- ja patjapehmusteen paksuutta voidaan vähentää 2 cm
  • Painava henkilö tarvitsee raskaamman ja paksumman pehmusteen
  • Normaalikovuinen laatu pehmenee käytössä erikoislaatuja enemmän
  • Lisäominaisuuksia pehmusteelle saa mm. profiloinnilla tai kerrosrakenteella, voit helposti liittää eri laatuja yhteen sprayliimalla
    Liimaa spray-kontaktiliimalla, se ei imeydy vaahtomuovin sisään, kontaktiliimalla tulee erittäin pitävä kiinnitys, ei irtoa!

Istuintyynyihin kannattaa aina laittaa vaahtomuovin päälle vanulevyä. Vanulevy auttaa kangasta kestämään paremmin vaahtomuovin hankausta. Vanulevy tekee myös muhkeamman vaikutuksen ja pyöristää kulmia pehmeämmäksi. Meillä on myynnissä 150 g (paksuus n 15 mm) ja 300 g (paksuus n 25 mm) vanulevyä eri kokoisina paketteina. Vanulevy kannattaa kiinniittä sprayliimalla.

  • Vaahtomuovin päälle on AINA hyvä laittaa erillinen kangas ennen käytettävää lakanaa tai istuimen päälliskangasta, jos ei käytetä vanulevyä. Vaahtomuovi ja kangas kestävät pidempään. Meillä on patjojen päällystyspalvelua; eri vaihtoehtoja riippuen patjan koosta.
  • Vaahtomuovia voi silloin tällöin  kääntää ylöalaisin ja horisentaalisesti, jos mahdollista. Siten kulutus jakaantuu tasaisemmin.