Hoito-ohje

HOITO-OHJE

Säännöllinen siivous vähentää allergeeneja! Käytä petauspatjaa sängyssä, jotta voit helposti pestä sen päällisen ja tuulettaa riittävästi. Sängyssä vietetään monta tuntia, joten ihosoluja ja hikeä irtoaa kehosta. Pikkulasten sijauspatjan päälle, lakanan alle, kannattaa laittaa muovifrotee (ei läpäise vettä). Samoin ikäihmisten sänkyyn tarvittaessa.
Tuuleta patjaa aika ajoin ja imuroi kevyesti. Vaahtomuovituotteita ei saa tampata, sillä tamppaus rikkoo vaahtomuovin solurakenteet.

Vaahtomuovin pesu

Ohuen patjan voi pestä käsin runsaalla vedellä, mutta on huolehdittava että se kuivuu nopeasti. Helpoimmin kuivuminen onnistuu lämpimällä, tuulisella säällä pystyasennossa. Paksuja tai vanhoja patjoja ei suositella vesipesuun lainkaan, sillä ne eivät yksinkertaiseksi kuivu lainkaan ennen kuin jo alkavat haista homeiselta.

Paljasta vaahtomuovia ei suositella pidettäväksi auringonvalossa, uv-säteet muuttavat vaahtomuovin värin muutamassa tunnissa. Huonevalo värittää vaahtomuovin muutamassa viikossa. Siitä ei sinänsä ole muuta kuin näköhaittaa!

Pölypunkkien poistamiseksi vaahtomuovipatjat ja tyynyt viedään tunnin ajaksi kuivaan 60°C saunaan ja imuroidaan sen jälkeen.

Säilytys: Vaahtomuovituotteita kannattaa säilyttää kuivassa ja ilmavassa paikassa.